0
info@redzet.lv

Dažādi » Ēdiens

SaldējumsSvētku galds
Lasīt aprakstu
Saldējums, Saldējums, Saldumi, Saldais ēdiens

Saldējums

Kods: Da-050-18-AM
Autors: Ausma Melluma
Bildēts 2018. gada 26. augustā
PAR
BRĪVU
1000 x 667 px
72 dpi
97 KB
S 2000 x 1333 px
1.44 MB
M 2480 x 1653 px
21 x 14 cm / 300 dpi
L 3888 x 2592 px
32.92 x 21.95 cm / 300 dpi
6.1 MB
XL 6000 x 4000 px
50.8 x 33.87 cm / 300 dpi
14.4 MB
REĢISTRĒJIES
30 dienas
IEGŪSTI S IZMĒRA
FOTOGRĀFIJAS
PRIVĀTPERSONĀM
sākot ar 1 EUR
KOMERCIĀLAI
LIETOŠANAI

sākot ar 5 EUR
Augstas kvalitātes bildes
5 € = 5 FOTO
10 € = 20 FOTO

Saldējums un veselība

Produktā, kas tiek saukts par saldējumu ir jābūt vismaz 10 procentiem krējuma, piena vai sviesta tauku. Ražotāji mēdz pievienot arī dažādas citas sastāvdaļas un gaisu, lai palielinātu saldējuma apjomu. Lētāķajos saldējumos ir minimālais tauku daudzums (10 procenti) un maksimāli iespējamais gaisa daudzums, savukārt dārgākajos saldējumos ir vairāk tauku un mazāk gaisa.
Tauki piešķir  saldējumam tā vienveidīgo struktūru. Uzņēmumi, kas ražo vairākus saldējuma veidus un saldētus jogurtus ar pazeminātu vai ļoti zemu tauku saturu, kompensē tauku trūkumu, palielinot cukura daudzumu līdz pat divām reizēm un putošanas procesā padarot produktu iespējami gaisīgu. Tādēļ šiem produktiem ir mazāka enerģētiskā vērtība, pat ja tajos ir mazāk tauku.
gan mīkstajā, gan cietajā saldējumā ir 3 – 10 procenti tauku un 30 – 50 procenti gaisa. Sorbetu parasti gatavo pievienojot nedaudz piena tauku vai piena pulvera, dažreiz arī olas baltumu. Savukārt saldēto sulu gatavošanā izmanto augļu mīkstumu vai sulu., cukuru un ūdeni pievienojot pektīnu vai askorbīnskābi. Šo produktu enerģētiskā vērtība mēdz būt ļoti dažāda, tādēļ pārbaudiet uzturvielu sarakstu uz etiķetes un pārliecinieties vai apēstās porcijas lielums atbilst norādītajam produkta daudzumam.

Saldējums ir viegli sagremojams ēdiens ar augstu enerģētisko vērtību, kas slimības laikā piedāvā olbaltumvielas.
Saldējumā ir kalcijs un olbaltumvielas, kā arī nedaudz A vitamīna un riboflavīna, taču šīs vērtīgās uzturvielas atsver piesātinātie tauki, kas ir saistīti ar sirds slimību, atsevišķu vēža veidu un citu veselības problēmu izraisīšanu. Ja vēlaties maltītes beigās notiesāt saldētu desertu, daudz labāka izvēle būs augļu sorbets, jo tajā ir daudz cukura, bet nav tauku. Labs saldējuma aizstājējs ir saldēts jogurts ar zemu tauku saturu. Puse krūzes saldēta jogurta, uz kura uzbērti saldēti augļi un kviešu asnu pārslas, spēj apmierināt kāri pēc auksta garduma un tajā pašā laikā piedāvāt veselīgu kalcija, vitamīnu un šķiedrvielu daudzumu.

Rūpējoties par veselību treknā saldējuma vietā ir labāk izvēlēties mazāk treknu, lielas vai vidējas vafeļu glāzītes vietā mazu, divu vai trīs saldējuma bumbiņu vietā vienu un atsakieties no piedevām. Var izvēlēties visdažādākās piedevas – šokolādes, karameļu vai īrisa sīrupu, šokolādi, dažādas saldās skaidiņas, zefīru, riekstus vai putukrējumu, taču jūs varat iegūt 300 – 400 KJ no garnējuma vien. Esiet uzmanīgi arī ar saldējuma glāzītes izvēli – parastajā vafeļu glāzītē ir 75 kJ, glāzītē, kurai ir pievienots cukurs. 170 kJ, savukārt lielajā vafeļu glāzītē ir līdz pat 350 kJ. Saldējums var būt vienkāršs deserts, kurā ir 450kJ, taču tā enerģētiskā vērtība var palielināties, sasniedzot pat otrā ēdiena kilodžoulu skaitu. Svarīgi ir pārbaudīt pieejamo informāciju, lai noskaidrotu saldējuma enerģētisko vērtību un tauku daudzumu.

Piedevas

Saldējuma uzglabāšana rada problēmu – „karstuma šoku”. Kad saldējums tiek izņemts no saldētavas, tā virspuse sāk kust. Saldējumu atkal sasaldējot, veidojas ledus kristāli, tādēļ saldējums var kļūt kraukšķīgs. Šo problēmu var risināt , pievienojot dažādas atļautās piedevas, kas uzsūc saldējuma kušanas rezultātā radušos ūdeni, tādā veidā novēršot ledus kristālu rašanos. Šim nolūkam parasti tiek izmantotas no augiem iegūtās vielas – guāra sveķi, ceratoniju augļu sveķi un karagināns. Saldējumam tiek pievienotas arī citas piedevas, arī emulgātori, piemēram, lecitīns, kā arī monoglicerīdi, un diglicerīdi vai polisorbāti, kas veido vienveidīgo struktūru, izkliedējot tauku pilienus.

 Avots: Reader’sDigest „Veselīga uztura rokasgrāmata”.

Saldējums

Kods: Da-050-18-AM
Autors: Ausma Melluma
Bildēts 2018. gada 26. augustā
PAR
BRĪVU
1000 x 667 px
72 dpi
97 KB
S 2000 x 1333 px
1.44 MB
M 2480 x 1653 px
21 x 14 cm / 300 dpi
L 3888 x 2592 px
32.92 x 21.95 cm / 300 dpi
6.1 MB
XL 6000 x 4000 px
50.8 x 33.87 cm / 300 dpi
14.4 MB
REĢISTRĒJIES
30 dienas
IEGŪSTI S IZMĒRA
FOTOGRĀFIJAS
PRIVĀTPERSONĀM
sākot ar 1 EUR
KOMERCIĀLAI
LIETOŠANAI

sākot ar 5 EUR
Augstas kvalitātes bildes
5 € = 5 FOTO
10 € = 20 FOTO
Portālu www.redzet.lv un www.gotobaltic.com veidotāju grupas darbības sākums meklējams jau 2004. gadā, kad pulciņš domubiedru – 4 jaunieši un viens pieaugušais – brauca pa Latviju muzicēdami un iepazīdami Latvijas dabu un atklādami ceļotprieku. Tolaik arī radās interese par fotografēšanu, kā rezultātā laika gaitā sakrājās liels fotoarhīvs. Radās jautājums, kur to likt, kā izmantot, lai tam būtu kāda jēga? Tāpēc arī dzima ideja par portāla izveidošanu, un nu jau dažus gadus tā ir sekmīgi realizēta, jo portālā www.redzēt.lv līdz šim ir ievietots vairāk par 20000 bildēm, ik dienas tam ir ap 600 unikālo skatījumu un ir bilžu bezmaksas lejuplādes iespēja, kas tiek plaši izmantota.
Apceļojot Latviju, radās secinājums, ka mums ir ļoti daudz skaistu, bet neapzinātu vietu un ceļotājam nebūt nav viegli ātri un ērti atrast sev vajadzīgo informāciju, kas kurā vietā būtu apskates vērts. Sākām vākt materiālus dažādās interneta vietnēs, un vajadzība atkal deva jaunu ideju – veidot ceļotājam ērtu portālu, kurā vienuviet būtu iespējams atrast visu vajadzīgo informāciju – ko attiecīgajā vietā apskatīt, kur paēst, kur pārnakšņot, kur vērsties dažādu tehnisku nepieciešamību un kļūmju gadījumos. Pašreiz esam šīs idejas īstenošanas sākumā, un mūsu mērķis ir ar portāla www.gotobaltic.com palīdzību veidot tūrismam pievilcīgu Latvijas un vēlāk visas Baltijas tēlu, kā arī reklamēt mūsu organizācijas, uzņēmējus, individuālos ražotājus u.c., palīdzot viņiem piesaistīt klientus.
Sākumā plānojam parādīt kartē Latviju, sadalītu pa reģioniem un novadiem. Reģionu kartē būs redzamas interesantākās apskates vietas. Novados varēs redzēt plašāku informāciju par apskates vietām un sociāli nozīmīgiem objektiem.
Savu mērķi sākam īstenot ar Kurzemes novadiem.
Ērtības labad piedāvājam divus apskates veidus:
1. Uzklikšķinot atveram novada karti un izvēlamies sev interesējošo objektu apskati.
2. Sev interesējošas vietas aplūkošanai izvēlamies no saraksta.
Papildus kartei un apskates vietu sarakstam portālā atradīsiet attiecīgo vietu fotogrāfijas un informatīvus aprakstus. Tas jums palīdzēs izvēlēties savu ceļojumu pieturas un galamērķus.
Mūsu lielais mērķis ir šādā veidā parādīt visu Baltiju.
Perspektīvā plānojam portālu tulkot angļu, krievu, vācu, ķīniešu un poļu valodās, tādējādi piedāvājot lielisku produktu šo valstu tūristiem.

Tā kā uzdevums ir ļoti liels, aicinām katru interesantu uz sadarbību.


Turpināt lejuplādēt

Sākot ar 1 eiro atbalstu
saņemsiet iespēju 30 dienas
LEJUPLĀDĒT FOTOGRĀFIJAS LABĀ KVALITĀTĒ
(S izmērs, A4, 2000 x 1333 px)
bez www.redzet.lv logo

UZZINĀT VAIRĀK
REĢISTRĒJIES

un
30 dienas
iegūsti
JEBKURAS FOTOGRĀFIJAS FOTOGRĀFIJAS LABĀ KVALITĀTĒ
(S izmērs, A4, 2000 x 1333 px) bez www.redzet.lv logo
Reģistrēties
PRIVĀTPERSONĀM sākot ar 1 EUR
KOMERCIĀLAI LIETOŠANAI sākot ar 5 EUR
Reģistrējoties saņemsi piekļuvi
lejuplādes pogai

Varēsi lejuplādēt jebkuras izvēlētās fotogrāfijas!
Garantējam Jūsu sniegtās informācijas konfidencialitāti.
Jautājumu gadījumā sazinieties ar mums: info@redzet.lv
IEGŪSTI AUGSTAS KVALITĀTES FOTOGRĀFIJAS

5 € = 5 FOTO vai 10 € = 20 FOTO
iegūsti FOTOGRĀFIJAS AUGSTĀ KVALITĀTĒ
L izmērs, 3888 x 2592 px, vai XL izmērā


Raksti mums uz:
info@redzet.lv
un iegūsti izvēlētās fotogrāfijas!

Izvēlieties jebkuras 5 fotogrāfijas neatkarīgi no lieluma un kvalitātes par 5 eiro, vai jebkuras 20 fotogrāfijas par 10 eiro.

Ielogoties

Jūs neaizpildījāt abus laukus.

Reģistrēties

Jūs neaizpildījāt visus laukus.