Sarkanlapu salāti

Kruzuļainās sarkanās vai zaļās salātu lapas noder ne tikai ēdienu rotāšanai – šie dārzeņi labi izskatās arī sakņu dārzā un košumdārzā. Gan zaļajos, gan sarkanajos salātos ir sevišķi daudz C vitamīna (līdz 60 mg%), tie satur E, K un PP vitamīnu un citas vērtīgas vielas. Sarkanlapu salātos (tāpat kā visos sarkanajos un violetajos augļos un dārzeņos) ir arī antociāns – pigments, kas aizsargā organismu no ļaundabīgo audzēju veidošanās, sirds un asinsvadu slimībām.

Visbiežāk dārzos audzē lapu salātus un galviņsalātus, turklāt gan zaļā, gan sarkanā krāsā.

Lasīt tālāk
Izvēloties pārlūkot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai lai pielāgotu jūsu pieredzi. Jūs jebkurā laikā varat atsaukt savu piekrišanu, mainot pārlūkprogrammas iestatījumus un dzēšot saglabātās sīkdatnes. Privātuma politika
Piekrītu