Paprika

Paprika satur B vitamīnu un PP, vitamīnus C un P, paprikā ir arī daudz provitamīna A. Šim dārzenim to ir nedaudz vairāk nekā burkānos. Paprikas sastāvā ir minerālsāļi un mikroelementi, kas nepieciešami organismam, piemēram, kalcijs, fosfors, cinks, jods un magnijs, kā arī daudz dzelzs. Paprika satur kapsacīnu – alkaloīdu, kas pazemina asinsspiedienu, rada apetīti, uzlabo kuņģa un aizkuņģa dziedzera darbību. Turklāt kapsacīna uzlabo arī asinsriti, novēršot asins recekļu veidošanos.

Paprikā esošās askorbīnskābes daudzums ievērojami pārsniedz upenēs un citronos esošās.

Lietojot uzturā papriku tiek stiprināti asinsvadi, tādējādi samazinot iespēju saslimt ar dažādām vēnu slimībām. Regulāri ēdot papriku, var veiksmīgi novērst depresiju, tikt galā ar diabētu, bezmiegu un spēka zudumu. To ēdot, var izārstēt tūsku un dermatītu, kā arī uzlabot atmiņu.

Patērējot aptuveni 50 gramus paprikas dienā, uzlabojas redze un tiek veicināta matu augšana, tāpat arī tas labvēlīgi ietekmē veselību, ādu un gļotādu

Lasīt tālāk
Izvēloties pārlūkot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai lai pielāgotu jūsu pieredzi. Jūs jebkurā laikā varat atsaukt savu piekrišanu, mainot pārlūkprogrammas iestatījumus un dzēšot saglabātās sīkdatnes. Privātuma politika
Piekrītu