Lapu kārvele
Lapu kārvele (Anthriscus cerefolium L.) ir 30–60 cm augsts viengadīgs augs līdzīgs pētersīlim, tam ir mazas mīkstas lapiņas un balti ziediņi. Mūsdienās to audzē galvenokārt Vācijā un Ziemeļamerikā. Kulinārijā izmanto svaigās lapiņas un jauno dzinumu galotnes, ko ievāc līdz ziedēšanai. Kārvele piešķir sviestmaizēm, salātiem, sautējumiem un dārzeņu zupām patīkamu garšas niansi. Pat parastās frikadeles var pagatavot daudz interesantāk, ja tām pievienota kārvele. Ar kārveli var apbērt arī ceptus šampinjonus, lai izceltu patīkamo anīsam līdzīgo garšu. Kārveli pievieno ēdienam gatavošanas beigās, jo vārīta, tā ātri zaudē savu krāsu un aromātu.
Lasīt tālāk