Garšvielas

Garšviela ir aromātisks pārtikas produkts, ko izmanto ēdienu garšas uzlabošanai un aromāta piešķiršanai. Garšvielas veicina gremošanas sulu izdalīšanos organismā, tā uzturs tiek pilnīgāk izmantots. Par garšvielām izmantojamas dažādas lapas: lauru lapaspiparmētras; ziedu daļas: krustnagliņassafrānsmuskatziedikaperi; augļi: ķimenespiparipaprikavircesvaniļaolīves; sēklas: anīsskardamonskoriandrsmuskatriekstssinepes; saknes: mārrutkiingversselerijas. Garšvielas ir arī ķīmiski sintezētais vanilīns, dažādas esences, skābes, piemēram, vīnskābecitronskābeetiķskābe, arī vārāmā sāls.
lv.wikipedia.org

https://lv.wikipedia.org/wiki/Gar%C5%A1viela

Lasīt tālāk
Izvēloties pārlūkot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai lai pielāgotu jūsu pieredzi. Jūs jebkurā laikā varat atsaukt savu piekrišanu, mainot pārlūkprogrammas iestatījumus un dzēšot saglabātās sīkdatnes. Privātuma politika
Piekrītu